Patates Çanakları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Patates Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlıyoruz ve sıcakken soyuyoruz.
- Geniş bir kâsenin içine patatesleri ve tereyağı alıp düzgünce eziyoruz. Patatesler sıcak olduğu için tereyağ çarçabuk eriyor aslına bakarsanız.
- Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ayarlayabilirsiniz, ben 2 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı kara biber koydum.
- Vaktiniz var ise 15 20 dk buzdolabında beklese düzgün olur.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz, daha sonra ortasına parmağımızı batırıp çukur biçim veriyoruz.
- Yoğurdu bir kâsede biraz tuzla çırpıyoruz ve tatlı kaşığıyla patates çanaklarına paylaştırıyoruz.
- Küçük bir sos tavasında sıvı yağla salçayı eze eze 3 4 dk kavuruyoruz. Patates çanaklarına bu yağı gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruzzzzz
Patates Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı