Patates Çanakları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 -3 yemek kaşığı mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyalım küp küp doğrayalım sıcak suyla bi tencereye alalım ocağa kaynamaya bırakalım.
- Pişen patatesleri sudan alıp bir kapta ezelim.
- Öbür tarafta bir tavaya sıvı yağı koyup altını açalım ,soğanı ,sarımsağı, yeşil biberi ,kapya biberi doğrayıp tavaya alalım kavuralım.
- Kavrulduktan daha sonra pul biberi ,karabiberi ,kimyonu ,kırmızı toz biberi ekleyelim daha sonra da patatesi ekleyelim maydanozu ekleyelim tuzunu atıp kavuralım.
- Patatesi bir yerde soğumaya bırakalım.
- Öteki tarafta bir kaba sarımsak rendeleyelim yoğurdu maydanozu ekleyelim çırpalım.
- Küçük bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyalım ocağa alalım yağ ısınınca pul biberi kırmızı toz biberi ekleyelim kavuralım.
- Soğuyan patatesi ceviz büyüklüğünde modüllere bölelim parmağımızla ortalarını oyarak çanak hali verelim servis tabağına dizelim.
- İçlerine birer kaşık yoğurt karışımını ekleyelim üzerlerine sostan gezdirelim.Patates çanaklarımız servise hazır afiyet olsun ????????.