Patates Çanakları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- Pancar turşusu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Muskat rendesi
- Karabiber
- 1 bardak yoğurt
- 1 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatese, tereyağ, muskat rendesi ve hayli az karabiber ekleyip ezin.
- Patateslere çanak biçimini verin.
- Havuçları rendeleyin, hayli az zeytinyağında 2 dk kavurun.
- Pancar turşusu rende yapıp fazla suyunu sıkın.
- Çanakların içini havuç ve pancar ile doldurun.
- Başka bir yerde yoğurt ve sarımsağı karıştırın.
- Havuçların üzerine gezdirin.
- Bir tavada tereyağ ve pul biber yakıp üzerine gezdirin.