Patates Çanağı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üç adet orta uzunluk patatesleri güzelce yıkadıktan daha sonra haşlanması için bir tencereye alıyoruz.
  2. Patateslerin üzeri kaplanacak biçimde suyumuzu ekliyoruz.
  3. Patatesin cinsine göre pişme müddeti farklı olabilir yirmibeş dakika (haşlanma müddeti sizde farklı olabilir)
  4. İyice haşlanana kadar bekliyoruz.
  5. Haşlanan patatesleri pak bir kaba alıp kabuklarını soyuyoruz, çabucak sonrasında derin bir kapta patatesleri eziyoruz yeterlice ezdiğimiz patateslere baharatlarımızı ekliyoruz.
  6. Damak zevkinize bakılırsa farklı baharatlarda kullanabilirsiniz. örneğin kimyon üzere :).
  7. Güzelce baharatlarla karıştırdığımız patatesleri elimizle evvel yuvarlak hal verip akabinde çanak haline getiriyoruz.
  8. İçi biraz çukur halinde olan patateslerin içine yoğurttan bir yemek kaşığı koyuyoruz. ( çukuru büsbütün kaplayacak biçimde doldurabilirsiniz).
  9. Ardından iki yemek kaşığı tereyağını eritip bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp sos kıvamına gelene kadar ocakta tutuyoruz. ( dilerseniz salçalı yağa da baharat olarak nane atabilirsiniz)
  10. Salça ile homojen kıvama gelen tereyağımızı patates çanağının üzerinde gezdiriyoruz.
  11. Üzeri için bir kısım maydanoz veya tercihe bağlı olarak rastgele bir yeşillik ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun ;).
Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst