Pastırmalı Humus Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram nohut
- 4 yemek kaşığı tahin
- Küçük uzunluk yarım limon
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığından az kimyon
- Yarım çay kaşığından az pulbiber kıvamı ağır olursa biraz su atabilirsiniz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 kısım roka
- 2 dilim pastırma
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohudu ıslayıp, haşlıyoruz.
- Haşladığımız nohudun içine materyalleri atıp, rondodan çekiyoruz.
- Üzerine rokayı ince ince doğrayıp, koyuyoruz.
- Rulo halinde pişirdiğimiz pastırmayıda ek edip, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. Tanımın görüntülü hazırlanışı.