Parmak Yediren Kışlık Acı Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo domates
- 1 kilo kırmızı biber
- 1 baş sarımsak
- 200 gram jalopene biber yahut rastgele bir acı biber
- 200 gram tatlı biber
- Yarım su bardağı sirke
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3-4 kaşık kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Domateslerin tabanlarını keselim kabuklarıyla birlikte dörde bölüp tencereye alalım.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayalım.
- Dometeslerin üzerine ekleyelim.
- Sarımsakları soyup bütün olarak tencereye ek edelim.
- Ocağın altını yakalım ve kaynamaya bırakalım.
- Pişince blenderla çekip pürüssüz hale getirelim.
- Acı ve tatlı biberleri robotta çekelim.
- Tencereye alıp 5 dk kaynatalım.
- Sirke yağ tuzu ekleyelim.
- Son olarak doğranmış maydanozları ek edelip bir taşım daha kaynatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni olan kapaklarla sıkıca kapatalım.
- Kapakları kapatırken 2 geri 1 ileri biçiminde kapatalım aykırı çevirip üzerini bir bezle örtelim. Afiyet olsun.