Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım mor lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon
- 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet havuç
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mor lahananın en üst kabuğunu çıkarıp ortadan ikiye bölerek doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın.
- Üzerine tuz ve şeker ekleyerek yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar yoğurun. Parlaklığı şeker verecek kesinlikle ekleyin.
- Üzerini kapatarak 15-30 dakika içinde dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Dere otunu kıyın. Narı ayıklayıp 1 çay bardağı kullanmak için ayırın. Limonu sıkın.
- Hazırladığınız tüm gereçleri mor lahana ile birleştirip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.Videolu tanım için tıklayın.