Pancarlı Nefis Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Pancarlı Nefis Meze Tanımı İçin Gereçler

  • 3-4 adet orta uzunluk pancar ( ben yavaşça, kısmen yumuşak olanları seçiyorum epeyce sert ve ağır pancarla bence olmuyor)
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım su bardağı kadar sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım limon suyu
  • Birkaç kısım yeşil soğan
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları piyazlık ince doğrayarak bi tık fazla yağda karamalize olana kadar kavurun.
  2. daha sonrasında ay formunda kesilmiş pancarları ek edip biraz daha kavurmaya devam edin.
  3. daha sonrasında şekeri, tuzu limon suyunu ve sıcak suyu ek edin. Su pancarları geçmesin su çekmediği için fazla gelir suyu.
  4. Altını kısıp pişirmeye bırakın pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. (suyu fazla gelir ise gözünüze kapağı açık biçimde çektirin biraz. ).
  5. Soğuduktan daha sonra küçük doğranmış yeşil soğanları ek edin ve servis edin.
    Not: şekerini tuzunu ve limonunu eklediğinizde suyundan tadına bakıp damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz ben genelde göz sonucu ekliyorum. Biraz şekeri ve limon eksiliğini hissedeceğiniz bir tanım.
    Ben hayli oldukça yumuşak pişirmiyorum, biraz canlı seviyorum pancarları siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çay saatine yemeklerin yanına hoş bir meze tanımı. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst