Pancar Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük uzunluk pancar
- 1 büyük soğan
- 1 avuç kadar fındık ya da yer fıstığı
- 1 portakal
- Yarım limon
- Tuz kekik karabiber
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- 2 kaşık labne
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanları piyazlık doğruyoruz ve fıstığı da ekleyerek bir tavada zeytinyağında kavuruyoruz. Karamelize ediyoruz. Farklı bir yere alıyoruz.
- Rendelenen pancarları da bir tavada zeytinyağı ile kavurmaya başlıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar.
- Kavrulurken limon ve portakal kabuğu rendesi, tuz ve kekiği ekliyoruz.
- Akabinde yarım portakal ve yarım limonu sıkarak suyunu da pancarların üzerine ekliyoruz. Birkaç kere karıştırdıktan daha sonra ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- O esnada labne ve süzme yoğurdu bir kaba alarak üzerine biraz limon kabuğu rendesi ve tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Soğuyan pancarlı karışımı yoğurtlu karışıma ekliyoruz ve güzelce karıştırarak servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
- Üzerine karemelize ettiğimiz soğanları yerleştiriyoruz. Salatamız yenmeye hazır afiyet olsun.