Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet küçük uzunluk pancar
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük uzunluk yeşil biber
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 3 adet sarımsak
- 4 adet kornişon turşu
- Bir tutam yaş nane
- 1/2 (yarım) demet maydanoz/dereotu
- 1 avuç ceviz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 / 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sirke
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancarı yeterlice yıkayın ve kabuğunu soymadan rahat çatal batacak kıvama gelene kadar haşlayın.
- Patatesi de tıpkı biçimde haşlayın.
- Pancarın kabuğunu soymadan kaşık salatası olacak büyüklükte doğrayın.
- Tıpkı büyüklükte olacak biçimde patatesi, havucu, yeşil biberi, kapya biberi, kornişon turşuyu doğrayın ve hepsini derin bir kaseye koyun.
- Sarımsağı ince ince kıyın. Yaş nane ve maydanozu da ince ince kıyın.
- Limon suyunu, nâr ekşisini, sirkeyi minik bir kapta karıştırın ve salata ile buluşturun. Dişe gelecek büyüklükte cevizi de ekleyin.
- Tuzu da ek edip karıştırın. Servise hazır. Afiyet olsun