Pancar Salatası (Özel Soslu) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet halbuki uzunluk pancar
- 1 çay bardağı şehriye
- 4 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Yeteri kadar tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pancarları yıkayıp soyalım.
- Salatanın tabanı için yuvarlak dilimler keselim hepsinin birebir uzunluk olması için rastgele bir kalıpla keselim.
- Pancarları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup bir silme çay kaşığı tuz atıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Taban için olanları bir tabağa alıp kalanları rondodan geçirelim.
- 1 çay bardağı şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirip süzelim.
- Bir kase içerisine pancarı,şehriyeyi,küçük küpler halinde kesilmiş kornişon ve ince kıyılmış dereotunu alalım.
- Farklı bir kasede yoğurt,labne ,mayonezi ve sirkeyi karıştırıp pancarlı karışıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Salatamızı var ise dondurma kaşığı ile yoksa kaşık yardımı ile taban için ayırdığımız pancarların üzerine koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.