Pancar (Kocabaş) Mezesi (Tüm Tanımlardan Farklı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kırmızı pancar
- 1 su bardağı havuç rendesi (Kavrulmuş)
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 tutam dereotu
- Biraz dövülmüş yer fıstığı yahut ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase dolusu yoğurt
- 1 kaşık labne peyniri (Şart değil)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım adet limonun suyu
- 2-3 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- 2-3 adet kırmızı pancarımızı üstünü geçecek kadar su ekleyip pişirelim (Küçükse 3 büyükse 2 kâfi olacaktır).
- Pişirdiğimiz pancarımızı rendeleyelim ve bir kaba alalım.
- Üstüne sıvı yağ da kavurup, soldurduğumuz havucumuzu ekleyelim. Üstüne mısırı ve rendelenmiş sarımsak ek edelim.
- Son olarak yoğurdu kalan gereçleri katıp, tuzu damak tadınıza göre ayarlayıp servis edelim.