Orjinal Hatay Mezesi Cevizli Biber Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı etimek (robottan geçilmiş) bayat ekmek tozunuz var ise o da olur
- 2 kaşık acı biber salçası(mümkünse el yapımı)
- 3-4 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz (salça tuzsuz ise)
- Kıvam vermek için su
- Ceviz
- Zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Su hariç tüm gereçleri karıştırın.
- Kıvam vermek için azar azar su ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Macun kıvamı alınca mezemiz hazırdır.
- Uygun bir tabağa yayılır isteğe göre üzerine zeytinyağ gezdirilir ceviz ile süslenir.