Özel Sosuyla Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) göbek marul
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 modül tavuk bonfile
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Kırmızı toz biber
- Köri
- Çok az karabiber
- Pul biber
- Kaşar peyniri rendesi
- Kruton
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu marine ederek başlayalım.
- Tavuğu isteğe bağlı küp küp yahut ince jülyen bir biçimde doğrayın.
- Marinasyon materyallerini bir kasede karıştırıp üzerine tavukları ekleyin.
- Karıştırıp üzerini streçleyerek buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. bu türlü yumuşacık olacaktır.
- Marul yapraklarını yıkayın ve süzdürün.
- Havlu kağıtla kurulayın. Elinizle iri kesimler halinde koparın.
- Salatanın sosu için bir kasede yoğurt, mayonez, limon suyu, yağ, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Kruton için dilim ekmekleri küpler halinde doğrayın. Tavada orta ateşte kıtırlaştırın.
- Ara orta karıştırın.
- Tavukları ısınmış tavaya alın ve çevirerek pişirin.
- Gerekirse biraz yağ gezdirebilirsiniz. 4-5 dkda pişecektir.
- Marul yapraklarını sosla birleştirip karıştırın.
- Üzerine kızarmış tavuk modüllerini ve krutonları yerleştirin.
- İsteğe bağlı peynir rendesi ile servis yapın. Afiyet olsun