Öğrencilere döner kanat dünyasında rehberlik eden web semineri serisi

VividLol

New member
“Dikey uçuş bilimi” Leonardo'nun Helikopterler iş alanında çalışan profesyoneller tarafından yürütülen, lise öğrencilerine döner kanatlı uçak dünyasını, ürünlerini ve teknolojilerini tanıtmak ve onlara rehberlik etmek ve onlara gerekli temel becerileri tanıtmak için tasarlanmış beş web semineri serisinin başlığıdır. bu sektörde. Öğretmenler Dijital Eğitim platformuna kayıt olarak öğrencilerinin webinarlara erişmesine olanak sağlayabilirler.

Bunlar beş modüldür:

Helikopter: uçma hayalinin ardındaki bilim (27 Ocak 2025)

İlk modül, helikopterlerin işleyişini, tarihsel kökenlerinden başlayarak modern teknolojik yeniliklere kadar araştırıyor. Amaç, helikopterlerin karmaşık dünyasının eksiksiz ve erişilebilir bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktır.

Dikey uçuşun perde arkası: helikopter profesyonelleri (18 Şubat 2025)

İkinci modül, bir helikopter tasarlamak ve inşa etmek için gerekli ekip çalışmasına tam bir genel bakış sunmak amacıyla, bir helikopterin tasarımı ve yapımında yer alan başlıca profesyonel figürleri tanıtmaktadır.

Geleceğin havacılığı: eğimli rotor devrimi (11 Mart 2025)

Üçüncü modül, özellikle geleceğin sürdürülebilir havacılığı göz önüne alındığında, tanıtılan teknolojik yeniliklere, karşılaşılan zorluklara ve beklenen faydalara odaklanarak tiltrotorların tarihini, çalışmasını ve potansiyelini analiz ediyor.

Pilotsuz uçmak: Gökyüzünde yapay zeka (15 Nisan 2025)

Dördüncü modül, otonom sistemlerin geliştirilmesinde yapay zekanın kullanımına odaklanarak, drone ve helikopterlerde insansız (ancak uzaktan kumandalı) uçuşu ve otonom uçuşu mümkün kılan teknolojilerin gelişimini göstermektedir.

Uçuş ustaları: deneysel pilotların ve eğitmenlerin önemli rolü (14 Mayıs 2025)

Beşinci modül, Leonardo Helicopters'ta görev yapan pilotların iki ana figürünü vurgulamaktadır: deneysel pilotlar ve eğitmen pilotlar. Amaç, bu mesleklerin havacılık sektöründe yenilik ve güvenlik açısından önemini vurgulamaktır.

Döngünün sonunda, yani 2025/2026 öğretim yılından itibaren web semineri kayıtları, yeni PCTO (Çapraz Beceriler ve Oryantasyon Yolu) başlıklı “Dikey Uçuş Bilimi” STEMLabLeonardo'nun girişimiyle oluşturulan ve lise öğretmenlerinin kullanımına sunulan ileri teknolojik değere sahip eğitim kaynaklarını içeren platform.

Yeni PCTO, halihazırda mevcut olan “” başlıklı PCTO'ya katılacak.Leonardo ile uçmak”Geçen öğretim yılında tamamlanan 2.416 öğrenciler, iki baskının toplamı için birbirine yakın 4.500 aşkına ait birimler 420 İtalya topraklarındaki okullar.

PCTO, Leonardo'nun yeni nesillerin eğitim yoluna katkıda bulunduğu, lisenin son üç yılındaki tüm öğrenciler için zorunlu hale getirilen (önceki “okul-çalışma değişiminin” yerine) İtalya Eğitim ve Liyakat Bakanlığı'nın yollarıdır. çalışma programlarını gelecekteki iş faaliyetlerine yönelik eğitimlerle zenginleştirmek.

STEMLab ve girişimleri hakkında güncel bilgilere sahip olmak için educationdigitale.it portalındaki özel sayfayı ziyaret edin.