Nohutlu Sebzeli Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet taze kabak
- 2 adet havuç
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Tuz tozbiber ve kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu ve kabağı temizleyip rendeleyip derin bir tavaya zeytinyağı döküp evvel havucu beş dakika kavuralım
- Kabağı ekleyip beş dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
- Başka bir kaba sıvı yağ tozbiber kimyonu ekleyip iki dakika ısıtıp haşlanmış nohutu ekleyip iki dakika daha kavurup bir kenara alalım.
- Kavurduğumuz zerzevatları derin bir kaba alıp süzme yoğurt ve olağan yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine nohut sosunu döküp maydanoz ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun.