Nohutlu Sebzeli Tarator

Podhani

Global Mod
Global Mod
Nohutlu Sebzeli Tarator Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet taze kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz tozbiber ve kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
Nohutlu Sebzeli Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havucu ve kabağı temizleyip rendeleyip derin bir tavaya zeytinyağı döküp evvel havucu beş dakika kavuralım
  2. Kabağı ekleyip beş dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
  3. Başka bir kaba sıvı yağ tozbiber kimyonu ekleyip iki dakika ısıtıp haşlanmış nohutu ekleyip iki dakika daha kavurup bir kenara alalım.
  4. Kavurduğumuz zerzevatları derin bir kaba alıp süzme yoğurt ve olağan yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  5. Servis tabağına alıp üzerine nohut sosunu döküp maydanoz ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun.
Nohutlu Sebzeli Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst