Nohutlu Kereviz Salatası (Efsane Bir Salata) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 270 gram haşlanmış nohut
- 1 adet kereviz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet hazırda haşlanmış nohudunuz yoksa evvel nohudu haşlayın. sonrasındasında bir tavaya zeytinyağını ve sıvı yağı döküp, biraz kızdırın. İçerisine salçalarıda ekleyip, bir iki cins karıştırın.
- Nohutları da ekleyip salçanın eşit biçimde karışmasını sağlayın. En son bütün baharatları ekleyip bir iki kez karıştırdıktan daha sonra altını kapatın.
- Salatayı servis edeceğiniz tabağa yoğurdu, mayonezi ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın (Fazla karıştırmayın sulanmasın) kerevizin iki ucundaki kısımları kesin ve kerevizi soyun.
- Soyduktan daha sonra yıkayıp, kurulayıp rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizleri anında yoğurdun içine atıp yavaşça karıştırın ki kararmasın beyaz kalsın.
- Tuzu kerevizin hepsini koyduktan daha sonra ekleyin. Yeterlice karıştırdıktan daha sonra üstünü kaşık yahut spatula sayesinde dümdüz yapın.
- Hazırladığınız nohutları tam ortasına görseldeki üzere koyun ve üstüne biberli naneli tereyağını gezdirin ve hazır. Afiyet olsun