Nohutlu Haydari Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kare süzme peynir kalıbı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı (200ml) haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Toz kırmızı biber, nane, kekik, pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Süzme peynirimizi çatal yardımı ile düzgünce ezelim çabucak sonrasında üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- daha sonra içerisine dereotunu ek edelim ve yine karıştıralım.
- Tavaya zeytinyağımızı alalım ve üzerine doğradığımız sarımsağı atıp kavuralım.
- ondan sonrasında nohutumuzu atıp kavuralım 3-4 dakika kadar.
- çabucak sonrasında baharatlarımızı atıp birazda o denli kavuralım.
- Soğuduktan daha sonra yoğurdun üzerine nohutlarımızı dökelim afiyet olsunn.Not: tuz koymadım peynirin tuzu kâfi olduğu için