Nohut Sosuyla Yoğurtlu Mercimek/Bulgur Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 çay bardağı bulgur
- 1 kase yoğurt (koyu kıvamlı )
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Damak tadınıza bakılırsa tuz, karabiber
- Biraz maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Eğer hazırdan kalan mercimekli bulgur pilavı var ise bu tarife 2-3 su bardağı kafidir
- Öncelikle yeşil mercimeği haşlayıp süzeceğiz. Bulgur pilavını da haşlayıp süzeceğiz ve soğumaya bırakacağız.
- Sarımsağı rendeleyip bir kase yoğurda katıp yeterlice karıştırınca, bulgur ve mercimek karışımına ekleyip kenara koyacağız.
- Sosu için soğanı ince doğrayıp yağda kavuracağız, salçaları ekleyip kavurmaya devam edeceğiz.
- Haşladığımız nohutları ve baharatları ekleyip karıştıracağız ve suyunu da ek edip kapağını kapatacağız.
- Suyunu çekince (ben biraz sulu yaptım oda hoş oldu) altını kapatıp, yoğurtlu salatanın üzerine nohutumuzu dökeceğiz .
- Son olarak ince ince kıydığımız maydanozla süsleyeceğiz, afiyet şifa olsun