Nevşehir’de konut bayanlarından oluşan Dimispor, birinci idmanına çıktı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Gülşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün dayanaklarıyla 14 bayandan kurulan kadro, alana çıktı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatma Yaman Yıldız’ın teknik yöneticiliğini üstlendiği kadronun oyuncuları, ısınma hareketlerinin akabinde tek kale maç yaptı.

Fatma Yıldız Yaman, Bayanlarımızın alanda ve spor alanlarında da olabilmesi için başlatmış olduğumız bu çalışmaya, mesken hanımları ve çalışan bayanlar büyük ilgi gösterdi. Örf ve adetlerimizde var olan, ninelerimizin ve annelerimizin öteden beri giydiği şalvara benzeyen ‘dimi’ olarak isimlendirdikleri giysiden esinlenerek grubumuza Dimispor ismini verdik. Birinci etapta futbol branşında çalışmalarımıza başladık. Lakin ilerleyen süreçte, basketbol, voleybol, badminton, hentbol ve bocce üzere salon sporlarında da bayanlarımızın isimlerini duyurmaya çalışacağız. Bayanlarımızı toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda uğraş harcayacaklarını ortaya koyma kararlılığı içerisindeyiz diye konuştu.

Dimispor kaptanı Gül Aydın, ”Gülşehirli bayanlarımızı günlerle vakit içinderını geçirmelerini değil,spor alanlarında görmek istiyoruz. Arkadaşlarımızın çoğunluğunu mesken hanımları oluşturuyor. Dimispor’a ilçe kaymakamımız ve belediye liderimiz dayanak oldular” dedi.

Dimispor’un forvet oyuncusu Gamze Büyükbıyık ise ”Geçmiş senelerda spor yaptım. Mesken hanımlarına yönelik bu biçimde bir spor aktivitesi olduğunu duyar duymaz çabucak katıldım. Günde bir idman yapıyoruz, bayanlar büyük fedakarlık yaparak bu çalışmalara katılıyor. Birinci müsabakamızı da önümüzdeki hafta yapacağız. Yensek de yenilsek de kazanan bayanlar olacak diye inanıyorum.” tabirlerini kullandı.

DHA