Nefis Ve Değişik Kısır (Tene Katması) (Gaziantep Yöresine Aittir) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2-3 kol taze soğan
- 2-3 kol taze sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Marul
- Mor lahana
- 1 su bardağı zeytin yağı
- Yarım limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru bir parmak geçecek kadar kaynamış su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
- Biraz dinlendikten daha sonra bulguru leğene alıyoruz.
- Sarımsak,soğan,nar ekşisi ve limonu leğene ekleyip yavaşça yoğuruyoruz .
- Zeytinyağımızı ocakta kızdırıyoruz.
- Leğene karabiber, kırmızı toz biberi koyup üzerine kızgın yağı döküyoruz harmanlıyoruz.
- En son maydanoz, marul ve mor lahanayı koyup karıştırıyoruz afiyet olsun .