Nefis Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşıgi domates salçası
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Sumak
- Nane
- Bul biber
- Nar ekşisi
- 1 adet limon
- Turşu olmuş mor lahana
- Göbek salata
- 1 adet domates
- 2 tane salatalık
- 1 adet havuç
- 2 adet biber
- Yarım bag yeşil soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağda küp küp doğranmış kuru soğanları kavuruyoruz.
- Üzerine nane pul biber ekliyoruz.
- Baharatın kokusu çıkınca salçayı kavuruyoruz.
- sonrasındasında üzerine bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzeri geçinceye kadar kaynar su ve bir limon suyu tüm başka baharatları ekliyoruz.
- hafifçe kaynayıp suyu çekince soğumasını bekliyoruz.
- Diğer yandan salata materyallerini küçük küçük doğrayıp soğuyan bulgur ile birleştiriyoruz.
- Son olarak nar ekşisi ve tuzunu denetim edip servis ediyoruz.