Nefis Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte ve pilavın yanına iştah açıcı şahane bir meze hazırlayacağız ????.
- 1 orta uzunluk karnabaharın yarısı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 küçük kapya biber
- 1 çorba kasesi yoğurdun katı yerinden
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte ve pilavın yanına iştah açıcı şahane bir meze hazırlayacağız ????.
- Patatesi küp küp,havucu yarım ay halinde doğrayıp üzerini geçecek kadar su ek ederek fazlaca yumuşak olmayacak biçimde haşlayalım süzgece alalım.
- Karnabaharın çiçeklerini ayıralım.
- Haşlama suyuna birazcık tuz dökelim.
- Karnabahar da epeyce yumuşak olmayacak biçimde haşlayalım süzelim küçük küçük doğrayalım.
- Soğuduktan daha sonra maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
- Haşlanan gereçleri ,yoğurdu ,rendelenmiş sarımsağı,mayonezi ek ederek derin bir kasenin ortasında karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tatlı toz biber ve bir fiske naneyi ekleyip karıştırıp ısınınca çabucak ocaktan alalım.
- Karnabahar mezesinin üzerine gezdirerek dökelim. Mis üzere karnabahar mezesi servise hazırdır. Afiyet olsun ????????????.