Nefis Kabaklı Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Nefis Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 adet büyük soğan
  • 4 adet kabak
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • İstediğimiz baharatlar (pulbiber, karabiber olabilir)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Nefis Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları ince piyazlık doğrayıp kısık ateşte kavuruyoruz.
  2. İyice kavrulan soğanların üzerine yarım ay formunda ince doğranmış kabakları ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.(bu kademede ezilmiş sarımsağı da birlikte kavurabiliriz yahut yoğurtla karıştırabiliriz).
  3. İyice kavrulunca istediğimiz baharatları( karabiber, pulbiber olabilir) ek ediyoruz.
  4. Ilınınca süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp ek ederek karıştırıyoruz.
  5. Servis tabağına alıyoruz.
  6. Üzerine başka bir tavada ceviz kavuruyoruz, toz kırmızı biber de ek ederek ocağı kapatıyoruz.
  7. Servis tabağının üzerine dökerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Nefis Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst