Nefis Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 adet büyük soğan
- 4 adet kabak
- Yarım kg süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- İstediğimiz baharatlar (pulbiber, karabiber olabilir)
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ince piyazlık doğrayıp kısık ateşte kavuruyoruz.
- İyice kavrulan soğanların üzerine yarım ay formunda ince doğranmış kabakları ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.(bu kademede ezilmiş sarımsağı da birlikte kavurabiliriz yahut yoğurtla karıştırabiliriz).
- İyice kavrulunca istediğimiz baharatları( karabiber, pulbiber olabilir) ek ediyoruz.
- Ilınınca süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp ek ederek karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine başka bir tavada ceviz kavuruyoruz, toz kırmızı biber de ek ederek ocağı kapatıyoruz.
- Servis tabağının üzerine dökerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.