Nefis Bir Zerdeçallı Alman Adabı Patates Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 12 tane büyük patates
- 1 soğan
- 6 tane kornişon salatalık turşusu
- 1.5 su bardağı kaynar su 250 ml
- 1 tepeleme tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı sirke
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı kornişon turşu onun suyundan
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin ve soyun.
- Daha sıcakken ince ince dilimler kesin ve derin bir kaseye koyun.
- Tüm baharatları ve sıfırları ek edin, kaynar suyu zerzevat çeşnisi ile karıştırın ve azar azar patates salatasını ekleyip karıştırın.
- Soğan ve salatalık turşularını küçük küçük doğrayın ve salataya ekleyin.
- tekrar karıştırın, üzerine frenk soğanı yahut maydanoz ile süsleyip, servis yapın.
- Patateslerin kıvamı bu türlü olması gerekiyor, patatesleri ezmişsiniz demeyin sakın????????. Nitekim çok lezzetli ve farklı bir salata kesinlikle deneyin. Afiyet olsun????. Görüntüsünü seyretmek isterseniz ınstagram sayfamda bulabilirsiniz.