Nar Ekşili Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 2 ,5 su bardağı kaynamış kaynar su
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ (yağı kendiniz isteğinize göre ayarlayın)
- 5 diş sarımsak
- 7 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım kase maydanoz
- Yarım kase marul
- Taze soğan 2 kol (ben koymadım)
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel bulguru geniş bi tencereye alıp üzerine suyu ekleyin 1 saat kadar dinlensin üzerini sarın.
- Maydanoz dere otu ve marulu soğanını ince doğrayıp bi kapta karıştırın.
- Tavaya yağı alıp kuru soğanlarınızı kavurun.
- Salçaları ekleyip baharatlarını da ekleyip az kavurup ocaktan alıp bulgura ekleyin.
- Tuzu ,limon ve nar ekşisini de bu ortada ek edin elinize bi eldiven alıp bu karışımı yoğurun.
- Uygunca soğudu ise yeşilliklerinizi ekleyin servise hazırlayın.