Muhammara (Cevizli Biber) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yazdan hazırlanan baş biberlerimizi, dövülmüş ceviz ve tahinle karıştırıyoruz ölçü olarak baş biberinize göre ayarlama yapmanız gerekmektedir yada damak lezzetinize bakılırsa tahin ve cevizi arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
- 250 gr baş biber ( kurutulmuş kırmızı biber )
- Yarım su bardağı tahin ( isteğe bağlı arttırılabilir )
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz epey az su eklenebilir macun kıvamına gelsin diye
- Nar ekşisi zeytinyağı dilerseniz ceviz ile süslenebilir ( 1 saat evvel )
Not EkleTanımı Yazdır
Yazdan hazırlanan baş biberlerimizi, dövülmüş ceviz ve tahinle karıştırıyoruz ölçü olarak baş biberinize göre ayarlama yapmanız gerekmektedir yada damak lezzetinize bakılırsa tahin ve cevizi arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
- 250 gram başbiberimize bir su bardağı dövülmüş ceviz, yarım su bardağı tahin ,bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
- Çok az su eklenebilir macun kıvamına gelince servis edebiliriz.
- Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.