Muhamara Tanımı İçin Malzemeler
Muhamara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 közlenmiş kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz içi
- 2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
Muhamara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan daha sonra mutfak robotuna alın.
- İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten daha sonra bir kaseye alın.
- İçerisine salça ekleyin.
- Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük kesimler haline getirin.
- Kalan gereçleri ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.