Mütebbel Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 közlenmiş patlıcan
- 1 çay bardağı tahin
- 1.5 limonun suyu
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 avuç kabuğu soyulmuş badem
- İsteğe göre olmasada olur
- Sumak
- Şayet badem kullanmak istemezseniz üzerine yalnızca zeytinyağ gezdirin
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları bir kaç yerinden çatalla delip fırında yada yanmaz tavada güzelce lokum üzere yumuşayıncaya kadar közleyelim canlı kalmasın.
- Kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım yada rondoda çekelim .
- Rendelenmiş sarımsağı tuzu ve tahini katip karıştıralım ????
- Üzeri için zeytinyağı ve bademi ocağa alalım kısık ateşte karıştırarak badem yavaşça pembeleşinceye kadar kavurup ocaktan alalım .
- Servis tabağına koyduğumuz mütebbelin üzerine gezdirelim.
- Üzerini sumakla süsleyelim.
Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı