Mükemmel Lezzeti İle Tavuklu Kanepeler Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet tavuk göğsü
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 2 diş sarımsak
- Dereotu
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt da kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Lavaş ekmeği
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel lavaş ekmeğini bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip muffin kalıbının tabanına yeterlice bastırarak yerleştirin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında çanaklar pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Tavuğu haşlayıp ince ince didikleyin.
- Turşu ve kapya biberi küçük küçük doğrayın.
- Didiklenmiş tavukları derin bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kapya biber, turşu, ceviz, dereotu ve tuzu ekleyin.
- Mayonez ve yoğurdu farklı bir kasede karıştırıp tavukların üzerine ek edip tüm malzemeyi karıştırın.
- Çanakların içlerine tavuklu karışımı paylaştırın. Kereviz yapraklarıyla süsleyip servis edin.