MS Teams mi yoksa MS Chat mi? İşbirliği yazılımı bir sohbet programından daha fazlasıdır

Saberie

Active member
Günaydın.

Duyuru

(Resim:

Stefan Mintert

)

Stefan Mintert, yazılım geliştirmede şirket kültürünü geliştirmek için müşterileriyle birlikte çalışıyor. Şu anda liderlikte en büyük potansiyeli görüyor; hiyerarşik seviyeden bağımsız olarak Bazı yön değişiklikleriyle bir kariyer yolunun ardından bu potansiyelden yararlanmayı kendine görev edindi. Birkaç yıllık danışmanlık deneyimine sahip bir BT geçmişinden gelen, başlangıçta kendi yazılım geliştirme şirketini kurdu. Liderliğin öğrenilmesi gerektiğini ve iyi rol modellerinin nadir olduğunu buldu. Müşterilerinin yazılım geliştirmede en büyük desteğe ihtiyacının kod üretiminde değil liderlik olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla Kutura şirketinin nereye doğru gittiği onun için açıktı: ürünleri geliştiren insanların gelişip büyüyebilmesi için liderliği geliştirmek. Stefan, 1994'ten bu yana iX'te uzun süredir serbest çalışan olarak Haberler için yazıyor.

Bu blogda tek tek ürünler hakkında yazmayı pek sevmiyorum. Ve bugün konu, başlıkta vurgulanan Microsoft yazılımından çok, bu tür ürünlerle ilgili. Ancak Microsoft'un ürün adı, neden bahsettiğimi oldukça iyi özetliyor takımlar.

MS Teams ile çalışmaya başladığımda hiç düşünmeden yazılımdaki her gerçek takım için bir takım oluşturdum. Ancak daha sonra diğer müşterilerden, birçok şirkette yalnızca MS Teams'deki sohbeti kullanmanın yaygın bir uygulama olduğunu öğrendim. Her grup (her takım) bir takım sohbeti oluşturur ve onunla çalışır. Microsoft, ürününü MS Teams yerine MS Chats olarak adlandırmalı mıydı?

Takımların çok şey kaybettiğini düşünüyorum. Bu, birbirlerinden önemli ölçüde izole oldukları anlamına gelir. Bir sohbete yalnızca açık bir davet yoluyla katılabilirsiniz.

Paylaşılan bir ofiste çalıştığınızda diğer takıma kolayca yaklaşabilirsiniz. Dağıtılmış iş dünyasında bu fırsata sahip olmayı kesinlikle çok isterim.

Açık ekiplere yaklaşın

Bu yüzden burada en sevdiğim (geçici) yaklaşımı sunuyorum. Ve tekrar ediyorum: Bu aynı zamanda Slack gibi diğer araçlar için de geçerlidir.

1. Herhangi bir gerçek takım için MS Teams'deki bir takımı kullanmayı seviyorum. Artık bu şeye takım odası diyeceğim çünkü net bir isme sahip olmak ve burayı dünya takımı için fiziksel bir oda olarak kullanmak istiyorum. Bir takıma aittir ve diğer kişiler katılabilir.
  2. Tekrarlanan konular için bir kanal oluşturdum. Yalnızca tek bir ekip sohbeti varsa, farklı konularda eşzamanlı konuşmalar sıkıntı olur. Sıklıkla kullandığım konu alanları/kanalları: Test, İnceleme, Günlük ve tabii ki Genel, kendi kanalı olmayan tüm konular için. Genel kanal aynı zamanda diğer takımlardaki kişiler için de favori kanalımdır (aşağıya bakın).
  3. Kural olarak kanallar halka açıktır. Ayrıca, örneğin retrospektifler veya diğer gizli ekip içi iletişimler için kamuya açık olmayan kanallar da vardır.
  4. Herkese açık/halka açık olmayan konseptinin anlamlı olması için ekip odalarının şirket içindeki herkesin erişimine açık olması önemlidir.
Son nokta, fiziksel dünyada söylenenlerle dijital bir benzetmedir: “Ben diğer takıma gidiyorum.” Başka bir takım odasına veya başka bir takıma erişebilirsem, kendiliğinden halka açık toplantılara gidebilirim. MS Teams, bir kanaldan toplantı planlamanıza olanak tanır. Toplantı daha sonra kanalda gerçekleşir. Ekip odasında misafir olarak oturum açan ekip dışındaki kişiler, bir kanalda toplantı olup olmadığını görebilir ve toplantıya katılabilir. Review kanalının ve orada yapılan toplantıların komşu ekipler için ilgi çekici olduğunu sık sık gözlemledim. Geliştiricilerin bu toplantılara, bir takvim daveti yoluyla açıkça davet edilmeden katılmaları çok yaygındı.

Kanallardaki olay bildirimlerinin ayrıntılı kontrolü, ekibin dışında potansiyel olarak ilgilenen bir kişi olarak, ihtiyaç duymadığınız bilgilerin yüksek sıklıkta boğulmamasını sağlar.

Bu yaklaşım, şu ana kadar bulduğum açık kapı politikasına en iyi yaklaşımdır. Alternatif olarak ekiplerin önlem olarak sayısız kişiyi randevulara davet ettiğini sıklıkla gördüm. Herhangi bir olumlu etki gözlemlemedim.

Yorumlarda birçok firmanın deneyimleri paylaşılırsa mutlu olurum. Hangi yaklaşımı denediniz? Sizin için ne işe yarar? Neyi denememelisiniz?

(Ben)