Mor Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 330 ml şalgam suyu
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet havuç
- 4 adet kornişon turşu
- Taze soğan
- Mısır
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Şalgam suyu ve suyu tencereye alıp kaynatılır içine bulgur eklenip, bulgurlar yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirilir pişen bulguru kenara alıp, soğumaya bırakalım.
- Taze soğan maydanoz ve kornişon turşuyu minik minik doğrayalım havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
- Hepsini bir kabın içine alıp içine bulgur mısır limon tuz ve yağı ek edip güzelce karıştıralım afiyet olsun.