Mor Lahanalı Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su (şehriyeleri kaynatmak için)
- 2 tane orta uzunluk havuç
- Mor lahana küçük ise yarım büyük ise çeyrek kullanın
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kapya biber
- 1 su bardağı mısır
- 7 tane kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 1 tane limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağımızı uygun bir tavaya ve ateşe alalım ,ısınınca şehriyeleri tavaya alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- İstediğimiz renge gelince havuçlarımızı da, biberimizi de tavaya alalı.Birkaç dakika kavuralım.
- Tuzunu ekleyip kaynar suyunu ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım .
- Başka yandan lahanamızın yarısını küçük küçük doğrayalım.
- Suyunu çeken şehriyemizin kapağını açıp lahanamızı da ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım .
- Ateşini kapatıp tavamızın kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim.
- Bekletme esnasında mor lahanananın kıtırlığı gidiyor biraz yumuşuyor bizimde istediğimiz bu aslına bakarsan .
- Kapağını açıp öteki bütün gereçlerimizi ekleyip güzelce karıştıralım servise hazır.