Mor Lahanalı Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk mor lahana
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet elma (Sunum için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu rendeleyip bir tavaya alın, üzerine zeytin yağ gezdirip yumuşayana kadar kavurun ve bir köşede soğumaya alın.
- Mor lahanaları rendeleyip birebir biçimde tavada yumuşayana kadar kavurun ve bir köşede soğumaya alın.
- Bir kaseye yoğurt rendelenmiş sarımsakları tuz ve soğuyan havuçları ekleyip karıştırın.
- Birebir biçimde mor lahanalar ortasında bir kaseye yoğurdu,sarımsağı tuzu ekleyip üzerine mor lahanaları ek edip karıştırın.
- Fazla ince olmayacak biçimde elmaları yuvarlak biçimde kesin üzerine hazırlamış olduğunuz evvel havucu çabucak sonrasında mor lahanayı ekleyip servis edebilirsiniz. Üzerine taze nane ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.