Mor Lahanalı Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım orta uzunluk mor lahana
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuçları ve mor lahanayı farklı başka rendeleyelim ve farklı ayrı tavalarda zeytinyağı ile öldürelim.
- Sosumuz için; uygunca ezilmiş sarımsakları, ince ince doğranmış dereotunu ve öbür materyalleri düzgünce karıştıralım.
- Zeytinyağında sotelediğimiz havuçların ve bir daha zeytinyağında sotelediğimiz mor lahanamızın üzerine bu sostan dökelim ve güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına evvel yemek kaşığı ile havuç taratordan, onun üzerinede bir tatlı kaşığı ile mor lahana taratorumuzdan koyalım ve servis edelim.