Mor Havuç Salatası (Mezesi)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mor Havuç Salatası (Mezesi) Tanımı İçin Materyaller

  • 3-4 mor havuç
  • İsteğe bakılırsa 2 tane havuç
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Mor Havuç Salatası (Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle havuçları yıkayıp kabuğunu soyup rendeleyelim. Yapışmayan bir tavaya az zeytinyağ (2 kaşık kadar) gezdirelim ve epey fazla kendini salmayacak biçimde kavuralım. Azamî 6-7 dakika.
  2. Bu süreç bitince havucu bir kenarda soğutalım.
  3. Bir kasede yoğurdu çırpalım. Yoğurdun sulu kısmını kullanmazsanız daha uygun olur.
  4. Ve yoğurdun üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. Bu da büsbütün isteğe bağlı. Ancak tad verdiğine inanıyorum.
  5. Tuzu da ekleyelim.
  6. Son olarak havuçla yoğurdu buluşturup karıştıralım. İste bu kadar sıradan ???? şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????????.
Mor Havuç Salatası (Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst