Mor Havuç Salatası (Mezesi) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3-4 mor havuç
- İsteğe bakılırsa 2 tane havuç
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuçları yıkayıp kabuğunu soyup rendeleyelim. Yapışmayan bir tavaya az zeytinyağ (2 kaşık kadar) gezdirelim ve epey fazla kendini salmayacak biçimde kavuralım. Azamî 6-7 dakika.
- Bu süreç bitince havucu bir kenarda soğutalım.
- Bir kasede yoğurdu çırpalım. Yoğurdun sulu kısmını kullanmazsanız daha uygun olur.
- Ve yoğurdun üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. Bu da büsbütün isteğe bağlı. Ancak tad verdiğine inanıyorum.
- Tuzu da ekleyelim.
- Son olarak havuçla yoğurdu buluşturup karıştıralım. İste bu kadar sıradan ???? şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????????.