Mor Havuç Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mor Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet mor havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Mor Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuçlar yıkanır, kabuğu soyulur ve rendelenir.
  2. Rendelenmiş havuçlar 2 yemek kaşığı zeytinyağı konmuş tavaya alınır.
  3. Arada karıştırarak ağzı kapalı on dakika kavrulur. Bu evrede biraz su damlatılabilir.
  4. Yumuşayan havuçlar soğuduktan daha sonra yoğurtla karıştırılır.
  5. Üzerine sarımsak rendelenir. Damak tadına nazaran tuz atılır.Afiyet olsun.
Mor Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst