Mor Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı şalgam
- 1 adet kırmızı pancar
- 2 adet salatalık
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam roka
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1/2 (yarım) nar
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Yarım limon
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ayıkladığımız buğdayımızı güzelce yıkıyoruz ve sonrasındasında tenceremize buğdayları ve haşlayacak kadar su ve şalgamı ekleyip, düzgünce kaynatıyoruz.
- Bu ortada ben kahramanmaraş buğdayı kullandım. Bu buğday kolay kolay haşlanıyor. Bir gün önce ıslatmaya gerek yok.
- Haşlanan buğdayımızı süzgece alıyoruz soğumaya başlarken öbür materyalleri isteğe göre büyüklükte doğrayıp sosunuda ekliyoruz.
- çabucak sonrasında hepsini güzelce karıştırıyoruz. Salatanız hazır. Günlerde alternatif olacak bu salata ile ekşi, tatlı ve tuzlu karışımı ile tam bir lezzet yakalayacaksınız. Afiyet olsun.