Merve Akpınar: Sponsor Olmak İsteyenler Kelamını Tutmadı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfalı 14 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, Türkiye Hentbol Şampiyonası’na katılamamasıyla ilgili, “Ailem bütün maçlara gitmem için müsaade veriyor. Hatta bu maçlar için formları da doldurduk. Lakin kendimize sponsor arıyorduk. Sponsor olmayınca ondan dolayı gidemedik” dedi ve çeşitli firmaların dayanak kelamını yerine getirmediğini tabir etti.

“Sponsorlar verilen kelamları tutmadı”

“Sen kızsın, şort giyemezsin diyerek beni dışladılar” açıklamasıyla gündem olan genç hentbolcu Merve Akpınar, oynadığı hentbol kadrosunun Türkiye Hentbol Şampiyonası’na katılamaması ile ilgili açıklama yaptı. ‘Güneşin Çocukları Hentbol Ekibi’nde oynayan hentbolcu Merve Akpınar, ailesinin maçlara gitmesine müsaade vermediği istikametindeki savlara ait, ailesinin maçlara gitmesine müsaade verdiğini lakin sponsor kelamı verenlerin bunu yerine getirmediğini anlattı.

“Bu maça gitseydik kazanırdık”

Merve Akpnar, “Ailem bütün maçlara gitmem için müsaade veriyor. Hatta bu maçlar için formları da doldurduk. Lakin kendimize sponsor arıyorduk. Sponsor olmayınca ondan dolayı gidemedik. Yol ve konaklama fiyatları vardı. Öğretmenimiz bunu karşılayamazdı. Sponsorumuz olamadığı için maçlara gidemedim. Gitseydik büyük ihtimal bu maçı kazanırdık” dedi.

“Bunu bize yapmayın”

Gündeme gelmesiyle birlikte yurt ortasında epey sayıda kurum ve şahısların kendilerine sponsor olması için kelamlar verdiğini, bunun için reklamlarını yaptığını kelamlarına ekleyen Merve Akpınar, bu kelamların tutulmadığını belirterek kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Birfazlaca kelam verildi fakat tamamı tutulmadı. Sponsor olmak isteyen birtakım kişi ve kurumlar vardı. Onlar kelamlarını tutmadı. hayatımda hiç bir değişiklik olmadı. Okulumdan mutluyum herkes beni epey seviyor. Bana yardımcı oluyorlar, takviye veriyorlar. Yapmış olduğum sporumla ilgili olarak öğretmen ve arkadaşlarımla daima fikir alışverişinde bulunuyorum. Maçlara gidememenin niçini ailem değildir. Gittiğimiz maçlarda yurtta kalıyorduk. kimi vakit de gidiş-geliş yapıyorduk. Uygun pansiyon var ise orda kalıyorduk. En son Türkiye Küçükler Şampiyonası maçı vardı. Kendi yaşıtlarımızda bu maça gitseydik büyük ihtimalle kazanırdık. Fakat imkanlar el vermediği için gidemedik. Bu maç Kahramanmaraş’ta yapılıyordu. İmkansızlık yüzünden gidemedik. Değişik kelamlar söyleyip ortalığı velveleye vermesinler. Bunun mağduru biz oluyoruz. Benim ailem oluyor. Bundan hayli etkileniyoruz. İnsanın psikolojisi bozuluyor. Bunu bize yapmayın” dedi.