Mercimekli Köfte (Siyah Mercimekten) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı siyah mercimek
- 4 su bardağı köftelik bulgur (Ben malatya bulguru kullandım)
- 4 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Baharatlar
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı su ve yıkadığınız mercimekleri düdüklü tencereye koyun ve harlı ateşte pişirin.
- Düdük çalmaya başlayınca altını kısın ve 25 dk daha pişirin.
- Altını kapatıp tencerenin havasını alın bulguru ekleyin ve tekrar kapağı kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
- O sırada yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun(2 kaşık soğanı kenara alın çiğ koyacağız bir kısmını)
- Soğan kavrulunca salçasını ekleyin,kokusu çıkana kadar kavurma sürecine devam edin.
- Dinlenen bulguru bir leğene alın ve kavrulan soğanı ekleyip güzelce yoğurun.
- Akabinde çiğ soğan,baharatlar ve son olarak maydanozu ekleyip güzelce harmanlanana kadar yoğurup hal verin. Afiyet olsun.