Mercimekli Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Mercimekli Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 bardak kadar aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet havuç
- 4 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- 2 kısım taze soğan
- Dere otu
- Maydanoz
- Tere
- Roka
- 1 adet limonun suyu
- 2 kaşık zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı nar ekşisi
- İsteğe bağlı sumak
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimeği farklı tencerede haşlayıp, süzün soğusun.
- Buğdayı da haşlayıp, süzün soğuk olsun.
- Onlar haşlanma müddetince yeşillikleri doğrayıp, bir kapta karıştırın.
- Havucu rendeleyin. Kapya biberi ince uzun doğrayın.
- Kuru soğanıda yarım ay biçiminde doğrayın.
- Baharatını limon suyu tuz ve yağını ekleyin.
- En son buğday ve mercimekle harmanlayın salatanız hazırdır.
Mercimekli Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı