Mercimekli Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağından 2 parmak az arpa şehriye
- 1 su bardağından 2 parmak az yeşil mercimek
- 4 kesim göbek (iceberg) marul
- Yarım su bardağı kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Arpa şehriye, zeytinyağı ile rengi değişene kadar kavrulur.
- Üstünü 1 parmak geçecek kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Yeşil mercimekler zeytinyağı tuz ve su ile yumuşayana kadar haşlanır.
- Iceberg marul (göbek), kornişon turşu minik minik doğranır.
- Sos; tüm materyaller farklı kapta düzgünce yedirilir.
- Tüm materyaller soğuyunca büyük bir kapta güzelce karıştırılır.
- Biraz dolapta dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.