Mercimek Köftesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur (biz gaziantep’ler simit deriz)
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 4.5 tane taze soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ ( isteğe bakılırsa azaltılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Pişirmek için

  • Kaynamış su
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerine gecek kadar suyu koyup altını yakalım.
  2. Mercimek pişerken kuru soğanı doğrayıp tavaya alıp üzerine yağını ekleyip bir kenara alın.
  3. Bir taraftan yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ufak ufak doğrayalım.
  4. Pişen mercimeğin içine bir yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım altını kapatıp kısırlık bulguru ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika bekletin.
  5. Tavaya koyduğumuz soğanın altını yakalım.
  6. Bulgurlar şişince yoğurma kabına alıp birinci sıcaklığı geçince iki elimizle özlenene kadar yoğuralım 15 dakika filan.
  7. Üzerine doğradığımız soğan maydanozu ve sarımsakları ekleyelim.
  8. Kavrulan soğanın üzerine 1 tatlı kaşığı pul. Biberi,karabiberi ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip maydanozun üzerine sıcaklığı ile dökelim elinizle karıştırıp form randıman servis edebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst