Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulgur (biz gaziantep’ler simit deriz)
- 2 tane kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 4.5 tane taze soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıvı yağ ( isteğe bakılırsa azaltılabilir)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Kaynamış su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeği yıkayıp üzerine gecek kadar suyu koyup altını yakalım.
- Mercimek pişerken kuru soğanı doğrayıp tavaya alıp üzerine yağını ekleyip bir kenara alın.
- Bir taraftan yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ufak ufak doğrayalım.
- Pişen mercimeğin içine bir yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım altını kapatıp kısırlık bulguru ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika bekletin.
- Tavaya koyduğumuz soğanın altını yakalım.
- Bulgurlar şişince yoğurma kabına alıp birinci sıcaklığı geçince iki elimizle özlenene kadar yoğuralım 15 dakika filan.
- Üzerine doğradığımız soğan maydanozu ve sarımsakları ekleyelim.
- Kavrulan soğanın üzerine 1 tatlı kaşığı pul. Biberi,karabiberi ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip maydanozun üzerine sıcaklığı ile dökelim elinizle karıştırıp form randıman servis edebilirsiniz.