Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 2 kısım taze soğan
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe göre pulbiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekler güzelce yıkanır.
- Tencereye alınır.
- Üzerine 3 su bardağı su ek edilir ve haşlanmaya bırakılır.
- 20 dk kadar pişen mercimek ocaktan alınır (mercimekten mercimeğe farklılık gösterebilir yumuşayınca ocaktan alınır)
- Altı kapatılır ve üzerine bulgur baharatlar ek edilir ve ağzı kapatılır.
- 15 dakika bekledikten daha sonra kuru soğan minik minik doğranır ve yağda kavrulur.
- Kavrulan soğanın üzerine salçalar ek edilir ve güzelce kavrulur.
- Salçalı karışık mercimekle birleştirilir. Limonda sıkılır ve yoğurulur form verilir, afiyet olsun????