Mercimek Köftesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık/ köftelik ince bulgur
  • 4 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Limon
  • 1 çay kaşığı tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tencereye mercimeklerimizi koyup üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz. (pişme basamağında ortasındaki su kıvamına dikkat edelim ne az ne hayli )
  2. Pişen mercimeklerimizin ortasındaki su ölçüsü mercimeklerin yüzeyinde değil ise üzerine ince bulgurumuzu döküp bir çay kaşığı da tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. daha sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz ( ocak kapalı olucak)
  4. Bir tava sayesinde sıvı yağımızı ve margarini ekleyip soğanımızı öldürüyoruz.
  5. Üzerine salçamızı ekleyip bir iki dakika karıştırıyoruz.
  6. Ocaktan aldığımız yağımızı soğuduğundan emin olduğumuz mercimeklerin üzerine döküp yoğuruyoruz. ( mercimeklerin kuru bir kıvamda bulunmasına dikkat edin )
  7. Şayet mercimekler bulgurla özleşmezse sıvı bir kıvamda kalır ve hal almaz.
  8. Geriye kalan materyalleri ekleyip yoğuruyoruz. İstediğiniz formu verebilirsiniz afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst