Mercimek Köftesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1, su bardağı ince bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Servis için

  • Marul
  • Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mercimek köftesi tanımına evvela mercimekleri güzelce yıkayarak başlayalım.
  2. Mercimekler yıkandıktan daha sonra boş bir tencereye mercimekler ve 3 ,5 su bardağı suyu aktarın.
  3. Güzelce yumuşuncaya kadar haşlayın.
  4. Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
  5. Başka bir tavaya sıvı yağ aktararak ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Akabinde salçayı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  7. Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten daha sonra soğan ve salçalı karışımı ek edin. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurmaya başlayın.
  8. Son olarak ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ek edin gereçleri güzelce karıştırın.
  9. Köfte harcınız soğuduktan daha sonra tüm materyalleri yoğurun.
  10. Modüller alıp form verin. Mercimek köftelerimiz hazır marul ve limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst