Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- Sıvı yağ
- 5-6 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mercimekleri yıkayıp üzerine 3 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayıp suyu yavaşça kalana kadar pişirelim.
- Üzerine bulguru ekleyip karıştıralım ve demlenmesi için tencerenin ağzını kapatıp bir kenara alalım.
- Sıvıyağ koyduğumuz tenceremize soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Salçalarımızı da ek ederek 1-2 dakika kavurup ocaktan alalım.
- Dinlenen mercimeğimizin üzerine salçalı soğanımızı dökerek hoşa yoğuralım.
- Tuz ve baharatları ekleyip yoğurma sürecine devam edelim.
- Son olarak küçük küçük doğradığımız soğan ve maydanozu ek ederek gereçlerin güzelce karışması sağlayalım.
- Düzgünce karışan harcımızdan yumurta büyüklüğünde kesimler kopararak form verelim. Mercimek köftemiz servise hazır. (ben marul ve limon eşliğinde servis ettim)???????????? afiyet olsun????.