Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köfteli bulgur
- 2 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık)
- 4 su bardağı su (gerekirse yoğururken su ekleyeceğiz)
- Yarım limon
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize kırmızı mercimek ve üzerine su konularak uygunca yumuşayana kadar pişirilir.Diri kalırsa şayet biraz daha su eği yapınız. Yumuşayan mercimeği ocağın altı kapatılıp biraz dinlendirelim.
- Pişmiş olan mercimeğimizin üzerine köftelik bulguru döküp düzgünce harmanlıyoruz. Uygunca özleşen mercimek ve bulgurumuzu tenceremizin ağzını kapatarak 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Akabinde tavamıza sıvı yağ ve soğanlarımızı alarak soteliyoruz, düzgünce kavuralım.
- sonrasındasında soğanların üzerine 1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı da domates salçası ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- Altı kapatıp baharatlarımızıda sosumuza ekliyoruz.
- Hazırladığımız bu karışımı mercimekli bulgurumuzun üzerine dökülerek güzelce yoğuruyoruz. Siz kendi damak zevkinize bakılırsa sıvı yağ eği yapınız.
- Son olarak bir adet limon suyu, yeşil soğan ve maydanozuda eklenerek biraz daha yoğurarak servise hazırlayalım.Afiyet Olsun