Mercimek Köftesi (Tam Tutan) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (200ml)
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Küçük boy)
- 4 diş sarımsak
- 5-6 adet taze soğan
- 3-4 adet taze sarımsak (İsteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça (Karışık)
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 adet limon suyu
- 3 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftemiz için birinci olarak mercimeği yeterlice yıkayıp tencereye koyalım.
- 3 su bardağı sıcak su ek edelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Suyunu tam çekmeden yavaşça suluyken bulguru ek edip karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Biz bu ortada yeşil soğan ve sarımsağın yalnızca yeşil kısmını ince ince doğrayalım.
- Maydanozu ince ince kıyalım.
- Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya koyalım.
- Üzerine zeytinyağını koyup güzelce kavuralım.
- Üzerine salçaları ek edelim.
- Ocağın altını kapatıp tuz ve baharatını ek edelim.
- Baharat ve tuz oranını kendi damak tadına bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
- Mercimek ve bulgur karışımını yoğurma kabına alalım.
- Üzerine pişen sosu dökelim.
- Biraz ılıyınca yoğuralım.
- çabucak sonrasında yeşillikleri ve limon suyunu ek edip yine yoğuralım.
- Servis tabağına marol yaprakları koyalım.
- Köftemizden bir modül alıp elimizde sıkalım.
- Eldivenle daha hoş hal veriliyor.
- Bitene kadar hepsini sıkıp koyalım.
- Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun. ????????????.