Mercimek Köftesi (Tam Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber,pulbiber
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine 4 su bardağı su ekleyerek mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- İçerisinde biraz su kalınca ocağı kapatın içine bulgur ekleyip karıştırın ve kapağını kapatarak 15 dk bekletelim.
- Soğanı doğrayıp bir tavada sıvı yağı ve zeytinyağı ekleyerek kavurun.
- Salçasını da ekleyip karıştırın.
- ondan sonrasında mercimekli bulgur karışımına ekleyip düzgünce karıştırın ve ılımasını bekleyin.
- sonrasındasında içine bir limonun suyunu maydanozları doğrayın.
- Zeytinyağına tuzunu,karabiberini ve pul biberini ekleyerek karıştırın.
- sonrasındasında biçim vererek bir servis tabağına dizin deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not: tam tutan bir tanımdır arkadaşım Hilal’e teşekkür ediyorum ????